Old Night u Palachu!

Old Night u Palachu!

Omladinski kulturni centar Palach, Rijeka

O događaju

Distune vam predstavlja:
Old Night (Rijeka)
koncertna promocija albuma "A Fracture in the Human Soul"
posebni gosti: Asheraah

cijena ulaznica:
35kn do 30.6.
45kn od 1.7. do 4.10.
55kn na dan koncerta
pretprodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio

Nakon uspješnog prvijenca riječki doom metal bend Old Night promovira svoj novi, drugi po redu album, "A Fracture in the Human Soul". Bend, sad zreliji, nastavlja svoje putovanje u istraživanju najtamnijih kutaka ljudskog uma, stvarajući nove zvučne krajolike izgrađene na svojem zvuku. Iako je Old Night uglavnom doom metal bend, sama glazba je pod velikim utjecajem progresivnog rocka, bluesa i atmosferske glazbe općenito.
I drugo izdanje potpisuje matična kuća Rain Without End Records / Naturmacht Productions.
.

Posebni gosti koncertne promocije su riječki post-metal/sludge bend Asheraah.Bend je 2009. započeo sa tri člana no njihov broj je ubrzo narastao na šest. Kroz godine se postav mijenjao te se u konačnici vratio na tri člana koji danas stvaraju instrumentalnu glazbu u kombinaciji sa video projekcijama.

Early bird ulaznice su u prodaji po cijeni od 35,00kn i dostupne se u Dallas music shop Rijeka te preko sustavu Entrio.
Od 1.7. cijena ulaznice se penje na 45,00kn do dana koncerta, kada će trebati izdvojiti 55,00kn za doom svetkovinu.

OLD NIGHT (Rijeka)
https://web.facebook.com/OldNightband/
http://oldnight.info/

Nakon prestanka s radom kultnog riječkog doom benda Ashes You Leave, njegov član i teksopisac, Luka Petrović pokreće svoj solo projekt.
No, upravo kombinacija ostavštine benda Ashes You Leave i kreativna Lukina energija solo pojekt pretvara u punokrvni bend.
"Glavna ideja ovog benda bila je napraviti inovativnu i originalnu glazbu, potpuno neopterećenu očekivanjima drugih ljudi."

Nikola Jovanović (bubanj) je bio prvi koji se uključio u bend i sa Lukom na basu, ritam sekcija i okosnica benda bila je potpuna.
Bend je pronašao svoj prepoznatljiv glas kada su se braća Hanžek pridružila kao gitaristi i pjevači. Njihov prepoznatljiv vokal i stil pjevanja dodali su novu dimenziju glazbi.
Postava je zaokružena kada se Bojan Frlan, najpoznatiji kao vodeći gitarist podzemnih legendi Castrum i Grč, pridružio kao treći gitarist.

Iako je Old Night uglavnom doom metal bend, sama glazba je pod velikim utjecajem progresivnog rocka, bluesa i atmosferske glazbe općenito.
S nevjerojatnim pjevačem i dva prateća vokala, tri gitarista, osobnim i iskrenim tekstovima i glazbom koja je često, zapravo putovanje, Old Night ima uistinu jedinstven glazbeni stil.

Old Night su:
Matej Hanžek - vokal i gitara
Ivan Hanžek - gitara i prateći vokal
Bojan Frlan - gitara
Luka Petrović - bas gitara i prateći vokal
Nikola Jovanović - bubnjevi

Diskografija:
2017. Pale Cold Irrelevance
2019. A Fracture in the Human Soul

Izdavač: Rain Without End Records / Naturmacht Productions

ASHERAAH (Rijeka)

Asheraah je post-metal/sludge bend iz Rijeke kojeg čine Dubravko (gitara, ritam mašina, sample-ovi), Mario (gitara) i Mirko (vizualni koncept). Bend je prvi album The Mountain izdao 2013. godine pod izdavačem Geenger Records, dok početkom 2018. samostalno izdaje EP Everything Will Fade sa tri nove trake. Bend je 2009. započeo sa tri člana no njihov broj je ubrzo narastao na šest. Kroz godine se postav mijenjao te se u konačnici vratio na tri člana koji danas stvaraju instrumentalnu glazbu u kombinaciji sa video projekcijama. Zvuk benda je sa vremenom postajao „teži“, te, iako i dalje ima elemente post-rocka, počinje naginjati post-metalu, sludgeu i doom-u.